maandag 20 januari 2014

Hoe krijg/houd je je haar gezonder.

0 comments
 
Vaak hoor of zie je mensen met last van hun haar. Dit klinkt misschien niet zo bekend, last van hun haar, huh?! Nou eigenlijk hoor je het zo vaak. Droog haar, vet haar, beschadigd haar, pluizige haar enzovoort. Hier zijn wat tips om je haar gezond te houden.Borstel? No way!
Het is het beste om een kam te gebruiken, of een Tangle Teezer. Door te hard borstelen kan je haar breken. Vooral bij nat haar is je haar heel erg kwetsbaar! Gebruik liever een kam met grove tanden. Is de kam bij de knoop? Hou het uiteinde van je haar vast, zodat het minder pijn doet, en minder schade brengt.

To hot!
Pas alsjeblieft op met de stylingtools. Hiermee bedoel ik dus duidelijk style spullen. Krultang, stijltang, noem maar op. Maar let op: ook de föhn valt hieronder! Hitte is absoluut niet goed voor je haar! Was je haar ook niet met heet water, liever lauw of koud. Wil je toch blijven stylen (dat willen we natuurlijk allemaal) gebruik dan een hitteprotecter voor je haar. Een soort zonnebrand eigenlijk.

Ook gezond eten helpt, komt dat even goed uit.
Het eten dat je eet heeft ook veel invloed op je haar. 

  • Zalm, forel, haring, sardines en makreel hebben een paar dingen gemeen. Ik hoor jullie al denken, ja duh het zijn vissen. Klopt, maar dat bedoel ik niet. Deze vissen houden je hoofdhuid in goede conditie, helpen tegen droog haar en ze voorkomen haaruitval! 
  • Noten zijn ook erg goed voor je haar. Walnoten en amandelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je haar blijft glanzen, en ze helpen tegen de haaruitval!
  • Als je last hebt van haaruitval kan je ook meer eieren en spinazie eten, dit helpt hiertegen. 
  • Roos is ook heel vervelend. Dat zijn kleine schilvertjes op je hoofdhuid. Heb je daar last van? Eet meer meloen, zoete aardappel, wortel, abrikoos, mango en pompoen.
  • Het is ook slim extra vitamine C te nemen. Dit helpt tegen broos haar, en je haar breekt minder snel. 
Dep je haar droog.
Ook je haar droog wrijven na het douchen is heel slecht. Deppen is beter. Het is trouwens ook niet slim om iets strak om je hoofd te binden zodat het droog wordt. Je haar is kwetsbaar als het nat is, en dan is de kans op breken groter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff