woensdag 1 oktober 2014

HEMA superfoods.

0 comments
 
Vanaf week 32 verkoopt de HEMA superfoods. Met superfoods eet je makkelijk, snel en lekker bewust. Je voegt de superfood toe aan je maaltijd, salade, broodje, soep, smoothie enzovoort, en je bent meteen gezond bezig! De superfoods zijn ook nog eens natuurlijk, wat het extra gezond maakt. De superfoods zijn in alle delimarkten verkrijgbaar, en ook op de site van HEMA. In dit artikel zal ik wat gaan vertellen over de superfoods die HEMA te koop heeft.


We beginnen de Superfood ABC met Amarantzaad. Amerant is familie van de Quinoa en komt origineel uit Mexico. Het is geen graan, maar het wordt wel vermalen tot meel. Het is een specifieke versie van zaad. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Je kunt het net zoals rijst koken, of poffen. Ook is het lekker in de groentesoep. 


Boekweitmeel is gemaakt van boekweitzaad. Het is een specifieke versie van meel. Boekweitmeel is, net als Amerantzaad, voedzaam en licht verteerbaar. Met dit meel kun je heerlijke pannenkoeken of poffertjes maken! 


Bulgur is gemaakt van harde tarwe dat even wordt voorgestoomd, gedroogd en dan gemalen, en het heeft een lichte nootachtige smaak. Het is lekker als vervanger van rijst, of in een zomerse salade met geitenkaas.


Cacao nibs zijn van rauwe cacao gemaakt en zijn veel gezonder dan gewone chocola. Het bevat veel voedingstoffen. Het zijn letterlijk knapperige stukjes rauwe cacao. Het is heerlijk in de yoghurt of over een aardbeiensmoothie. 


Chiazaadjes zijn erg gezond. Ze zitten namelijk vol met vezels en omega-3-vetzuren. Het komt origineel uit centraal en Zuid-Mexico. Je kunt ze zo eten, maar je kunt ze ook even laten wellen. Lekker in je smoothie of yoghurt, en heerlijk knapperend in de sla. 


Couscous is gemaakt van griesmeel van de durumtarwe. Het is een super makkelijke rijstvervanger die maar 5 minuten hoeft te wellen. Ook verrukkelijk in een salade met gegrilde groenten. 


De gojibes is een vrucht, die je ook kan laten drogen. De gojibes wordt vooral gekweekt aan de Gele Rivier in de regio Ningxia in China. Gojibessen zijn rood van kleur en zitten vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Heerlijk in je yoghurt, shake of als tussendoortje. 


Hennepzaadjes zijn rijk aan eiwitten. Door de nootachtige smaak is hennepzaad vooral erg lekker bij muesli, of als extra bite in de maaltijdsalade. 


Deze palmsuiker uit kokosbloesem is ongeraffineerd. Met de milde karamelsmaak is deze suiker heerlijk in muffins, cake en taart. Hiermee kun je dus gezond bakken! 


Deze kleine superzaadjes bevatten veel eiwitten, vezels en omega-3- en omega-6-vetzuren. Het is lekker in de muesli, kwark, yoghurt of pannenkoeken.



En als laatste Quinoa. Quinoa komt uit Zuid-Amerika. Er zit veel ijzer in. Je kunt het bereiden zoals rijst of couscous, maar het is ook heerlijk in de sla en de soep of als havermout. 


Eet jij wel eens superfood?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff